آزمونی برای مجلس درحفظ محیط زیست
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت : حفظ محیط زیست از آلایندگی در گرو تجدید نظرمجلس درخصوص طرح حذف سهم محیط زیست از عوارض آلایندگی است .
به گزارش روابط عمومی _ رضا میرزائی در نشست خبری با اصحاب رسانه درسیزدهم مهرماه گفت : با توجه به شرایط فعلی کرونا در کشور و کاهش تردد خوردوها وضعیت هوای کلانشهرهای کشور بهتر از سنوات گذشته است و امسال از ابتدا سالجاری تاکنون 32 روزهوای پاک ، 152 روز سالم 14 روز ناسالم برای گروههای سنی حساس داشته ایم .
وی با اشاره به روند کاهشی آلودگی هوا افزود : در شش ماهه اول سال 99 نسبت به مدت مشابه سال 98 بیش از 38 % تعداد روزهای آلوده کاهش داشته که این روند نزولی بواسطه بارندگی ها و بهبود وضعیت واحدهای صنعتی از لحاظ استقرار و کاهش آلایندگی و کنترل کانونهای ریزگرد در کشور است .
میرزایی تصریح کرد: از سال 95 تاکنون آلاینده هوای اراک صرفا ذرات معلق کمتر از 5/2 میکرون بوده و شهر اراک در بین 8 کلانشهر کشور به لحاظ بیشترین تعداد روزههای دارای هوای پاک بعد از تبریز دومین شهرشناخته شده است .
وی با بیان اینکه یکی از کلانترین پروندههای زیست محیطی کشور پرونده آلایندگی شرکت آلومینیوم ایران است که از سال ۹۰ باز بوده است، گفت: این پرونده در ۱۴ شعبه دادگستری تهران و شعب اراک درجریان بوده و در سال ۱۳۹۲ که رای دادگاه به نفع شرکت ایرالکو مبنی بر عدم آلایندگی و قانونی نبودن مصوبه کارگروه طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک صادر شد، اعتراض محیط زیست و پیگیریهای دستگاه قضا باعث شد که امسال شعبه دو تجدیدنظر دیوان عدالت اداری رای صادره را نقض کند .
میرزایی در ادامه با انتقاد از طرح یک فوریتی مجلس با حذف بند ن تبصره 6 قانون بودجه 99 مبنی بر عدم اختصاص 35% از عوارض آلایندگیها جهت رفع آلودگیها زیست محیطی صنایع گفت: متاسفانه محیط زیست و حفاظت از آن حتی بین نهادهای قانونگذار، هم مظلوم واقع شده است . و حفظ محیط زیست در گرو تجدید نظرمجلس در خصوص این طرح است .
مدیر کل حفاظت محیط زیست در توضیح این طرح بیان داشت : بر اساس قانون بودجه سال ۹۹ بنا شد که از ابتدای سال جاری ۳۵ درصد ازعوارض آلایندگی که پیش از این به حساب شهرداریها و دهیاریها واریز میشد به صندوق محیط زیست برای کاهش آلودگیهای زیستمحیطی و جلوگیری از تخریب محیط زیست اختصاص یابد اما نمایندگان مجلس شورای اسلامی 6 مهرماه به فوریت طرحی رای دادند که در صورت نهایی شدن آن یک درصد از درآمدعوارض آلایندگی ها به شهرداری های و دهیاری ها اختصای پیدا میکند و دیگر 35 درصد آن به صندوق محیط زیست جهت رفع آلودگی های زیست محیطی پرداخت نخواهد شد.
وی با اشاره باینکه از صنایع آلاینده طبق نظر و تشخیص سازمان حفاطت محیط زیست عوارض گرفته می شد اما درآمد حاصل از این عوارض در راستای کاهش آلودگی های محیط زیست هزینه نمی شد، افزود: امیدواریم که با تیزبینی و روشن فکری نمایندگان مجلس و پیگیریهای لازم از طرف سازمانهای مردم نهاد زیست محیطی این طرح رد شود اما به هر حال می توان این طرح را آزمون مجلس در حفاظت محیط زیست و سلامت مردم دانست.
برخورد با تعارضات در اراضی ملی ،برخورد قاطع با تخلفات شکار و صید، ارتقاء طرح حفاظتی منطقه حفاظت شده هفتاد قله محدودیت استقرار صنایع در شعاع 30 کیلومتری شهر اراک از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست خبری بود.